Ел мен елді татуластыруды, жақсылар мен жайсандарды құрметтеуді, өздерінің мырзалық, мәрттік үлгілі, өнегелі қасиеттері мен артықшылықтарын, ел дәулетін қазақ кең дастарқаны арқылы яғни ас, қонақасы арқылы көрсеткен️.
Қазақша ет (бесбармақ, бешбармақ) - сыйлы қонаққа тарту етілетін бірден-бір тағам. Қазақ халқы асты жоғары бағалап, қадірлей білген.
Бешбармақсыз бірде-бір мереке өтпейді. Егер бұл тағам жоқ болса, үстелді мерекелік деп атауға болмайды. Бешбармақтың дәмі барлық тағамдардан асып түседі.
Қазағымыздың құрметтері сонша, тіпті келген қонақтарға мал басын көрсетіп, табақ-табақ ет тартқан. Табақ тарту да үлкен өнер. Әр табақ қонақтың дәрежесі мен жасына, іліктік жолына (нағашы, жиен, құдағи, қыз, бала, т.б.) сәйкес келтіретін. Қандай керемет, иә?
Қазақстанның гастрономиялық мақтанышы бешбармақ сіздерді күтуде
Махаббатпен, CARAMEL️